Distractiv, incitant, extraordinar! Programul de 3 săptămâni în Las Vegas nu oferă doar cursuri de engleză și fotografie, ci și o experiență de viață de neuitat. Am avut norocul să întâlnesc oameni de valoare din diferite colțuri ale lumii (Columbia, Venezuela, Franța, Australia, China, Taiwan, Uzbekistan etc) și profesori americani nemaipomeniți. O șansă unică de a îmbina pasiunea de a fotografia cu modul american de a învăța și de a trăi. Mulțumesc IVI!

Flavia Ioana Biianu, Timișoara

Impresia generală depre programul de la York: PERFECT. Condițiile au fost excelente, organizarea excelentă, am stat singur în cameră cu baie, absolut nimic de reproșat. Am vizitat o gramădă de obiective. Organizatorii de acolo, cât si dumneavoastră dar și doamna profesoară care ne-a însoțit au facut tot posibilul să fie totul perfect. Ne-am dori să participăm și anul viitor, în funcție de timpul pe care-l vom avea la dispoziție din cauza Bac-ului și a pregătirilor pentru facultate.

Anda Niculau, București

Una dintre cele mai frumoase vacanțe trăite! Așa aș putea să descriu experiența trăită în Malta. Pe parcursul celor două săptămâni petrecute în cea mai frumoasă insulă a Mării Mediterane am avut ocazia să descopăr frumusețea și tradițiile Maltei cât și să cunosc persoane de naționalități diferite. Faptul că am stat în familie gazdă m-a ajutat să-mi îmbunătățesc vocabularul limbii engleze și să cunosc câte puțin din bogațiile acestei insule. Imi este dor de toate cursurile fiindcă îmbinau utilul cu plăcutul, având o sumedenie de jocuri din care nu mă așteptam să învăț atât de multe lucruri, nu numai legate de limba engleză cât și despre colegii pe care i-am avut. Împreună cu cei de la IVI am avut parte de o experiență unică pană acum și recomand cu caldură genul acesta de provocare, în care te cunosti pe tine însuți, într-un cadru plin de istorie.

Bogdan Alexandru Ioniță, București

Această tabără de vară de la York a fost cea mai frumoasă, distractivă și interesantă în care am fost. Am avut ocazia să cunosc oameni extraordinari și cu siguranță a fost o experiență pozitivă. Condițiile au fost foarte bune, campusul a fost excelent. Cursurile au fost interactive, am lucrat în echipe, ceea ce a fost foarte bine. De asemenea, ne-am împrietenit cu ceilalți elevi din Spania și Italia. Am vizitat multe locuri minunate. Mă bucur tare mult că am fost și vă mulțumim pentru sprijinul acordat.

Delia Lie, Aiud

Experiența din tabăra Riddlesworth Hall cu siguranță a fost cu mult peste așteptările mele. De la bun început m-am bucurat să văd cât de prietenoasă și draguță este toata lumea (atât angajații cât și copiii participanți). Condițiile au fost neașteptat de bune. Întreg campusul era foarte curat și nu puteai spune că îți lipsește ceva. Legat de orele de engleză, este puțin spus că au decurs foarte bine. Profesoara de engleză era foarte dragută cu noi și ne motiva întotdeauna să ne dăm silința, cu ajutorul unor mici premii. În timpul celor 2 săptămâni mi-am îmbunătățit nivelul din punct de vedere al gramaticii, al vocabularului și, cel mai important, am reușit să scap de frica de a purta o discuție mai lungă în engleză. De asemenea, datorită jocurilor distractive dar și educaționale pe care le făceam în timpul orelor de engleză, te făceau sa mergi cu drag la orele de curs. Legat de activitățile din timpul zilei, erau foarte distractive și prin intermediul lor am învațat o grămadă de lucruri noi: sporturi noi, multe lucruri legate de artă și mai ales multe cuvinte și construcții noi în engleză. De asemenea, prin intermediul excursiilor am vizitat multe locuri noi și foarte interesante. În concluzie, pot spune ca in aceasta tabără am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea, mi-am făcut mulți prieteni cu care am păstrat legătura, mi-am îmbunătățit vizibil nivelul la engleză și, dacă voi mai avea sansa, mă voi întoarce cu bucurie.  

Bianca Stefania Mușat, Târgoviște

Tabăra de la York a fost o experiență foarte plăcută și instructivă pentru mine și am recomandat-o deja câtorva colegi care vor să ia contact cu Anglia și cultura ei. Programul mi s-a părut extrem de bine organizat și am fost foarte plăcut surprinsă de numărul mare de locuri pe care le-am văzut și de activitățile care au fost organizate pentru noi. A fost, poate, puțin obositor, dar am aflat o mulțime de lucruri, ne-am bucurat de frumusețile York-ului și ne-am distrat în diverse ocazii (la bowling, la grădina zoologică, la parcul de distracții, etc).
Campusul colegiului Ashkam Bryan este un loc foarte frumos, verde, cu iepuri peste tot și cu animale pe care le-am putut vedea, daca am dorit acest lucru. Una peste alta, programul mi-a plăcut foarte mult. M-a apropiat mai mult de lumea britanică și m-a făcut să îmi doresc să mai vizitez această frumoasă tară și acest frumos comitat.  

Otilia Maria Parasca, Bucuresti

La școală cursurile au decurs foarte bine și mi-am făcut mulți prieteni, de peste tot: China, Koreea, Italia, Spania.
Am vizitat foarte multe locuri - am fost într-un weekend în Asakusa, unde mi-a plăcut extraordinar de mult. Acolo am prins și un festival brazilian. Am fost în Harajuku, care mi s-a părut foarte frumos, cu mulți tineri care aveau stiluri foarte interesante, am vizitat Yoyogi Koen, unde am vazut un concurs de street dance - grupuri de rockeri care dansau pe stradă.
În Shibuya, Shinjuku, Ikebukuro era plin de mall-uri și am fost foarte uimită de infrastructura de zgârie-nori din Tokyo.

Iuniana Mândru, Chitila

A fost o experiență foarte interesantă, pe care chiar am recomandat-o prietenilor mei. Scopul meu principal acolo, pe care l-am și atins, a fost sa îmi perfecționez cunoștințele de limbă engleză. Cursurile au fost foarte utile, iar profesorii au reușit să ne capteze prin discuții foarte interesante. Pe lângă acesta, mi-am făcut și mulți prieteni din diferite țări, cu care am mai ținut legătura și după plecarea din Malta.

Radu Trandafir, Pitesti

Cum am ajuns pe aeroportul din Tokyo, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă bucur de aerul japonez și de faptul că eram cu picioarele pe pământ, după un zbor de aproximativ 12 ore. La școală am descoperit că sunt singurul român de acolo, dar nu m-a deranjat asta. Am făcut cunoștință cu persoane din Turcia, Tunisia, Italia, Franța, America dar și din alte țări. În fiecare zi mergeam cu grupul de la cursuri să mâncăm la un restaurant japonez.

Tudor Enea, Iași

The Swiss Language Club from Montreux is a very good place to go. I have been in one of these camps this summer and it has been brilliant. The kids are very sociable and I made myself a lot of friends from Switzerland. The teachers were kind, young and they knew how to make the classes and the trips very pleasant. The hotel is near the lake, so I also went swimming. We had so much fun! If I have the chance, I would go for sure again to such a summer camp in Montreux.

Mădălina Mateescu, București 

Iubesc Japonia. Am vizitat-o acum câțiva ani, însă în vara asta am avut ocazia să locuiesc pentru trei săptămâni în Tokyo. Dintre toate orașele pe care le-am vizitat, Tokyo este preferatul meu. De la grandoarea clădirilor din Ginza și neoanele fascinante din Akihabara, pana la simplitatea și liniștea suburbiilor, orașul este casa tuturor.

Ioana Crivățu, București

Deși inițial am avut mari emoții și am crezut că îmi va fi greu, totul a decurs bine iar relațiile dintre copii au fost peste așteptări.
Activitățile de dupa-amiază sau weekend au cuprins obiective turistice importante, parcuri de distracții sau magazine și în acest fel am îmbinat utilul cu plăcutul.
În concluzie, pot spune că aș dori să particip la astfel de programe în fiecare an pentru ca m-am întors cu experiențe și amintiri de neuitat.

Andreea Șerpe, București

I was very delighted to attend an English Course, especially in Cambridge, a well-known University all over the world. When I arrived at home I realized how lucky I was to have such an opportunity. In a few months since the school has begun, I noticed that I have improved my English in many directions: Vocabulary, Listening, Reading and even Grammar, where I have a few points minus (but this made me more ambitious and I solved "the minuses"). I liked very much the Projects we did and also the different activities. These last two parts developed also the team spirit.

Iulian Bleotu, Drăgășani

Wow! California este superbă, nu degeaba o tot laudă americanii. San Francisco este minunat, nici nu zici că e în America. Mi-a plăcut la nebunie orasul, mi-a rămas inima acolo. Los Angeles e doar un oraș mare, prea modern și tipic american, deci nimic interesant.

Alexandra Ghidoarcă, Brăila

Din punctul meu de vedere, această tabără de la York a fost una perfectă, a fost peste așteptările mele. Activitățile desfășurate au fost toate interesante iar unele foarte educative. Am avut ocazia să văd York-ul, un oraș superb și sincer, mi-ar face plăcere să mă întorc încă odată acolo.
În ceea ce privește colegiul, primirea a fost extraordinară. Am fost mulțumită de cameră, mâncare și de personalul colegiului. Profesoarele au fost foarte de treabă și de ajutor ca să ne pregătim pentru examen.
A fost o experiență unică, unde am cunoscut oameni minunati, am văzut o mulțime de lucruri care mi-au plăcut și am și învățat câte ceva. Aș repeta aceată experiență cu siguranță.  

Renata Hajdu, Aiud

La școală, cursurile au fost foarte serioase, s-a lucrat variat și condițiile au fost foarte bune. Bineințeles că lista cu ceea ce am făcut și ce am văzut poate fi foarte lungă dar cel mai important lucru e că a fost extraordinar și am reușit să îmi fac prieteni japonezi și din întreaga lume și că îmi doresc foarte mult să revin.

Elev, București

Am vizitat mare parte din Tokyo, cu templele shinto și budiste și am fost la sărbătoarea stelelor. Nu prea pot spune cum a fost la sărbătoare pentru că este ceva ce nu poate fi descris ci trebuie trăit. În ultima zi încercam să mă bucur că mă întorc acasă, dar eram cam trist că lăsam în urmă atatea obiceiuri noi pentru gândirea unui european și toată frumusețea locurilor acelea, parcă scoase din alta eră.

Elevă, București

Even we were from different countries with different degrees of culture and civilization, we learned to be friends. By the way, I keep in touch by the Internet with many teenagers I met at Cambridge. All these were possible with the help of the teachers we had. They were our friends too, very sociable and well-trained. They helped us to pass by the home-sick and small teenagers' problems we had in this period. For them, I bow respectfully as we, Romanians say: "I take off my hat!" So, in other words, that's my message for the next year: "Cambridge, here I come!"

Elev, Vâlcea

La capitolul infrastructură aș putea spune, din punctul meu de vedere, că Ginza le întrece pe toate. Am fost uluită de energia și vitalitatea tinerilor din Akihabara, de reclamele luminoase și de maid cafes din tot orașul. Am făcut lucruri ce credeam eu ca trebuiau făcute: am fost la karaoke, am mâncat ramen, am urcat în Tokyo Tower.

Elevă, București